Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les palourdes
- 1000 g de palourdes
- 1500 g d'eau froide
- 2 c. à café de gros sel
La marmite
- 450 g d'eau
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de beurre
- 120 g de poireau, émincé finement (2 mm)
- 120 g de céleri branche, émincé finement (3 mm)
- 150 g de lardons
- 1 feuille de laurier
- 2 c. à café de feuilles de thym frais
- 400 g de pommes de terre, coupées en dés d'1 cm
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 200 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1180 kJ / 282 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 18 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Moules à l'escabèche
24 Std.
Brandade de morue
24h 35min
Salade de primeurs au hareng fumé et cresson
45 min
Salade de pâtes aux coques
45 min
Truites farcies à la ricotta
40 min
Sardines à la corsica
50 min
Lasagne de poisson aux asperges et poireau
1 Std. 30 Min
Marmite du pêcheur
50 min
Lotte à la provençale
50 min
Cotriade
1 godz.
Bouillabaisse
1 godz. 15 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 godz. 15 min