Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La meringue
- 120 g de blancs d'œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace
- 120 g de cacao en poudre
L'insert crème brûlée
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 250 g de lait
- ½ gousse de vanille, fendue et égrainée
- 4 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat
- 100 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 3 œufs
Le biscuit
- 120 g de beurre
- 80 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La finition
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 3273.3 kJ / 784.6 kcal
- Eiwitten
- 18.1 g
- Koolhydraten
- 78.3 g
- Vetten
- 41.9 g
- Verzadigd vet
- 25 g
- Vezels
- 10.1 g
- Natrium
- 199.9 mg
Alternatieve recepten
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Bûche poire-caramel
9h 15min
Macarons au chocolat
24h
Mini-bavarois chocolat et framboise
4h 15min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15hod.
Tartelette chocolat-citron meringuée
3 Std. 45 Min
Bavarois aux trois chocolats
15hod.
Royal au chocolat
3 Std. 30 Min
Paris-brest
3 godz. 10 min
Gâteau mousse au praliné
13h
Mille-feuille classique à la vanille
7 Std. 10 Min