Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les gâteaux
- 50 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 150 g de blancs d'œufs (5 œufs env.)
- 200 g de sucre en poudre
- 400 g de pâte d'amande blanche
- 150 g d'œufs (3 œufs env.)
- 150 g de jaunes d'œufs (8 œufs env.)
- 50 g de farine
- 25 g de cacao en poudre
La ganache et la garniture
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 500 g de crème liquide entière, bien froide
- 25 g de miel
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 c. à soupe bombées de confiture de cassis
Le glaçage
- 130 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 265 g de crème liquide entière
- 50 g de miel
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 3020 kJ / 726 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 52 g
Alternatieve recepten
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Bûche pistache-framboise
2 godz. 15 min
Macarons au café
24u.
Gâteau "mille-feuilles" au praliné
2 godz. 15 min
Tartelettes à la crème
55min
Gâteau de crêpes aux fruits rouges
24u.
Crémeux aux noisettes
1h 45min
Banana split
13h
Sucettes
40min
Layer cake au lemon curd
5 godz.
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Gâteau meringué au citron
3 Std.