Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)

Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)

4.0 2 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 48u.
8 parts

Ingrediënten

2 ou 3 jours avant
  • 1 c. à café de baies de genièvre
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
    2 c. à café de sucre vanillé, (1 sachet)
  • 1 ½ c. à café de cardamome en poudre
  • 600 g de pruneaux dénoyautés
  • 200 g d'eau
  • 120 g de vin rouge
  • 220 g de beurre coupé en morceaux
  • 130 g de sucre de canne
  • 2 œufs
  • 120 g de lait entier
  • 550 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • ½ c. à café de sel
Le jour même
  • 50 g de lait
  • 200 g de sucre de canne
  • 1 g d'extrait naturel d'amande amère

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 part

Natrium 287.1 mg
Eiwitten 13.3 g
Calorieën 3614.5 kJ / 860.3 kcal
Vetten 25.9 g
Vezels 8.1 g
Verzadigd vet 16.3 g
Koolhydraten 135.6 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...