
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Empanadas filling
- 30 g olive oil
- 250 g onion cut in halves
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g cherry tomatoes halved
- 100 g red pepper cut in pieces
- 50 g green olives, pitted halved
- 100 g carrot cut in pieces
- 1 - 2 pinch ground black pepper
Empanadas dough
- 400 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 120 g unsalted butter in pieces
- 1 medium egg
- 110 g water plus extra for wetting
- 1 tsp white vinegar (optioneel)
- egg yolk for brushing
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 165 kcal / 689 kJ
- Eiwitten
- 3 g
- Vetten
- 10 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vezels
- 1.4 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Natrium
- 164 mg