Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 700 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 70 g cebuli dymki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1566 kJ / 374 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 5.6 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 635.6 mg
Alternatieve recepten
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z jarmużem
50 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min