Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Preparazione
- 200 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
Funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di funghi champignon a fette
- 60 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 20 minuti e strizzati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
- 1800 g di latte intero
- 150 g di burro a pezzi
- 180 g di farina tipo 00
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata grattugiata (optioneel)
- 500 g di pasta secca tipo lasagne circa 20 fogli (10 cm x 20 cm)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1888 kJ / 451.8 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 45.2 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 12.7 g
- Vezels
- 3.2 g
- Natrium
- 17.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Lasagne funghi e salsiccia
1h 40min
Tagliatelle panna e funghi
1u.
Lasagne al radicchio
2u.
Lasagne ai funghi (Bimby Friend)
1h 30 min
Lasagne classiche
2u.
Torta salata ai funghi
1h 30 min
Lasagne del boscaiolo
2h 15min
Lasagne al pesto di pistacchi
1h 40min
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1u. 45min
Lasagne mozzarella, ricotta e spinaci (Bimby Friend)
1h 30 min
Lasagne alla bolognese
3h
Lasagne con zucchine e salmone al profumo di limone
2u.