Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- olej kokosowy, do natłuszczenia formy keksowej (patrz wariant)
- 200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 450 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 10 g soli
- 500 g mąki żytniej razowej (patrz wariant)
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 385.2 kJ / 92 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 20.2 g
- Vetten
- 1 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 177.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16h 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 Std. 10 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18h 20min
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Żytni zakwas chlebowy
96h
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18h 45min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18h 45min
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17h 20min
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30 min