Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 25 g oliwy z oliwek
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
-
20
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
of 20 g miodu - 300 g mąki żytniej razowej
- 200 g mąki pszennej (typ 650)
- 100 g czarnych oliwek, bez pestek
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 2 łyżeczki soli
-
masło, do natłuszczenia formy
of olej kokosowy, do natłuszczenia formy - ziarna sezamu, białego, do posypania chleba
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 425.5 kJ / 101.6 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 3.1 g
- Verzadigd vet
- 0.6 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 287 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 Std. 45 Min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2h
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 Std. 30 Min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2h 20min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 Std. 45 Min
Chleb czworaczek
1 Std. 30 Min
Chleb z otrębami
1h 35min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2h 20min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min