Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1750 g wody
- 2 ½ łyżeczki soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 180 g), odsączonego z zalewy
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- 20 g mąki pszennej
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - ser parmezan, tarty, do posypania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2116.2 kJ / 505.8 kcal
- Eiwitten
- 22.5 g
- Koolhydraten
- 80.7 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 3.7 g
- Natrium
- 1313.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 Min
Makaron w sosie pomidorowym
30 Min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1sa
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 dk
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 dk
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40min
Spaghetti ze szpinakiem
30 Min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 dk
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 dk
Ryż z pomidorami
30 Min