Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ham
- 1 unsmoked gammon joint, boneless (1.4 kg-1.6 kg)
- 2 ½ Tbsp black treacle
- 1 tsp cloves, plus extra for decoration
- 1 bay leaf
- 1 tsp ground allspice
- 1 Tbsp black peppercorns
- 1 orange, thin peelings of skin only
- water, for cooking gammon
Glaze
- 80 g dark brown sugar
- ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp dried rosemary
- 5 juniper berries
- 2 pinches ground cloves
- 2 pinches ground cinnamon
- 30 g runny honey
- 150 g orange marmalade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2094 kJ / 498 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Natrium
- 2138 mg
Alternatieve recepten
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 Std. 30 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 Std. 20 Min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1 Std. 20 Min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min
Chunky Coleslaw
5 Min
Honey Parmesan Parsnips
50min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Dauphinoise Potatoes
50min