Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ham
- 1 unsmoked gammon joint, boneless (1.4 kg-1.6 kg)
- 2 ½ Tbsp black treacle
- 1 tsp cloves, plus extra for decoration
- 1 bay leaf
- 1 tsp ground allspice
- 1 Tbsp black peppercorns
- 1 orange, thin peelings of skin only
- water, for cooking gammon
Glaze
- 80 g dark brown sugar
- ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp dried rosemary
- 5 juniper berries
- 2 pinches ground cloves
- 2 pinches ground cinnamon
- 30 g runny honey
- 150 g orange marmalade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2094 kJ / 498 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Natrium
- 2138 mg
Alternatieve recepten
Toad in the Hole
1 Std.
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55 min
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2u. 10min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55 min
Leftover Turkey and Veg Bake
1 Std.
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 Std.
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1h 20 min
Carrot and Swede Mash
20 min
Honey Parmesan Parsnips
50 min
Beef in Stout
1 godz. 40 min