Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 60 g de parmesan, coupé en cubes
- 280 g de farine de blé
- 140 g de beurre demi-sel, bien froid, coupé en cubes
- 590 g d'eau
- 1000 g de blettes (1 botte)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet pour la tourtière
- 2 gousses d'ail, pelées et dégermées
- 150 g d'oignons, pelés et coupés en quatre
- 150 g de jambon fumé, coupé en lanières
- 1 œuf
- du sel
- du poivre moulu
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1707 kJ / 408 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 27 g
Alternatieve recepten
Gratin de blettes
1 godz.
Cannelloni aux blettes
1 godz. 5 min
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1h 30min
Focaccia aux fanes de navet
3h 15min
Quenelles de blettes au four
1 godz. 5 min
Tourte corse aux blettes et poireaux
2h 50min
Farci charentais
2h
Gratin de blette au tofu soyeux
1 godz.
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30min
Chou-fleur à la tomate et aux anchois
1 godz. 10 min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 min
Tarte aux blettes et ricotta
1h 40min