Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g wody
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g oleju
- ¾ łyżeczki soli
- 15 g cebuli dymki
-
1
łyżka sosu rybnego
of 10 g krewetek, suszonych - 200 g schabu wieprzowego, pokrojonego w paski (2 x 1 cm)
- 250 g białej rzodkwi, pokrojonej w paski (2 x 0.5 cm)
- 5 g cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- olej, ilość do smażenia
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 1095 kJ / 261 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 12 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1h 15 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2u.
Smażone bułeczki z wołowiną
1u. 30min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1u. 30min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 Min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3h 50min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2h 10min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min