Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Eiwitten
- 18.5 g
- Koolhydraten
- 39.2 g
- Vetten
- 24.7 g
Alternatieve recepten
Pizzowe muffiny
1 Std. 50 Min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2h 10 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 Std. 20 Min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Scones z camembertem
45 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min