Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Massa
-
25
g fermento de padeiro fresco
of 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 120 g açúcar
- 250 g leite
- 500 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga
- 3 gemas de ovo
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só o sumo
Recheio de queijo
- 500 g requeijão em pedaços pequenos
- 10 g açúcar baunilhado
- 10 g rum
- 1 gema de ovo
- ½ limão, só a raspa
Recheio de papoila
- 120 g sementes de papoila
- 15 g manteiga
- 40 g açúcar
- 150 g leite
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só a raspa
Montagem
- 70 g farinha tipo 65
- 70 g farinha integral
- 100 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Passas de uva q.b. p/ guarnecer
- Amêndoa s/ pele q.b. p/ guarnecer
- Voeding
- per 1 unidade
- Calorieën
- 819 kJ / 196 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bolo da Avó Aldina
1 Std.
Enrolado de amêndoa
1 Std. 45 Min
Gelado de pudim de baunilha
8 Std. 5 Min
Bolinhos de três frutos algarvios
40 Min
Massa-mãe em pó
24h
Caril de frango
55 min
Bijoux de amendoim e cereais
3 godz. 40 min
Bolo rançoso de Pavia
1h 30min
Capuchas da Ilha
25min
Bolo cru de cenoura
5sa 30 dk
Bavaroise de framboesa
3h 10min
Bolo de limão e amêndoa
50 Min