Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème de pruneau (la veille)
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 450 g de thé noir infusé
Le gâteau (le jour même)
- 3 c. à soupe de rhum
- 200 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le cercle
- 10 g de sucre vanillé maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2106.6 kJ / 503 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 66.2 g
- Vetten
- 20.7 g
- Vezels
- 3.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gâteau nantais et glace au rhum
13 godz. 15 min
Gâteau de semoule
2 godz. 45 min
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1h 20min
Far breton aux pruneaux
2h
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 godz.
Broyé du Poitou
1h 15min
Far aux pruneaux
1h 35min
Broyé du poitou
2h
Riz au lait crémeux
1h 15min
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Œufs au lait au caramel
55min