Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème de pruneau (la veille)
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 450 g de thé noir infusé
Le gâteau (le jour même)
- 3 c. à soupe de rhum
- 200 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le cercle
- 10 g de sucre vanillé maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2106.6 kJ / 503 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 66.2 g
- Vetten
- 20.7 g
- Vezels
- 3.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Flan pâtissier aux prunes
2h 5min
Petits flans pâtissiers
1 Std. 15 Min
Broyé du poitou
2 Std.
Far aux pruneaux
1sa 35 dk
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Macarons d'Amiens
1h 45min
Far aux pruneaux
1 godz. 5 min
Far breton aux pruneaux
1sa 10 dk