Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 180 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
La garniture
- 5 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs, type Maïzena
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 250 g de prunes jaunes, coupées en deux
- 250 g de prunes rouges, coupées en deux
- 1 c. à café de sucre glace
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2320 kJ / 555 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 68 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Paris-Deauville
12h
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Poires duchesse
12h 25 min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min
Christmas puddings
7ωρ.
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Œufs au lait au caramel
55 min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50 min
Flan pâtissier au chocolat
3h
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 godz.
Crème caramel et vanille
8 godz.