Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 180 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
La garniture
- 5 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs, type Maïzena
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 250 g de prunes jaunes, coupées en deux
- 250 g de prunes rouges, coupées en deux
- 1 c. à café de sucre glace
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2320 kJ / 555 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 68 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1 godz. 25 min
Tarte amandine aux poires
3ωρ. 25 λεπτ.
Petits flans pâtissiers
1 godz. 15 min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min
Gâteau nantais et glace au rhum
13 Std. 15 Min
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2 Std.
Paris-Deauville
12h
Flan pâtissier au chocolat
3h
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min