Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace à la menthe (la veille)
- 300 g de lait
- 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 15 feuilles de menthe
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 ½ pointe de couteau de colorant alimentaire en poudre vert
La glace au chocolat (la veille)
- 300 g de lait
- 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 jaunes d'œufs
- 15 g de sucre en poudre
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le glaçage miroir (le jour même)
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 80 g d'eau
- 250 g de sucre en poudre
- 160 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de cacao en poudre
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1423.1 kJ / 340.5 kcal
- Eiwitten
- 6.7 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 18.2 g
- Vezels
- 3.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bûche glacée exotique
3 godz. 30 min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Bûche glacée
8 godz.
Bûche glacée multifruits
3 godz. 30 min
Galette tout chocolat
1h 35min
Bûche glacée abricot-framboise
1h 20min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Bûche poire-caramel
9h 15min
Verano
12h 45min
Glace menthe-chocolat
12h
Petits chocolats
3 godz. 20 min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min