Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 6.3 g
- Verzadigd vet
- 3.3 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 11.6 mg
Alternatieve recepten
Sambal Petai Prawns
20 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Sambal chilli
35 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Mantou buns
1h 30min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min