Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 6.3 g
- Verzadigd vet
- 3.3 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 11.6 mg
Alternatieve recepten
Roti Canai (Roti Prata)
3 Std. 55 Min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35 min
Nasi Lemak
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1 godz. 20 min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 Std. 30 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Pandan chiffon cake
5h 15 min