Compatibele versies
Tartelette fine aux pommes et glace vin rouge et épices
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace au vin rouge
- 500 g de vin rouge de Bourgogne (pinot-noir)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 clou de girofle
- 500 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
Les tartelettes fines aux pommes
- 100 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 45 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 500 g de pommes, coupées en fines tranches
- 30 g de beurre fondu, pour les tartelettes
- 30 g de sucre roux
- Voeding
- per 8 portions
- Calorieën
- 11690 kJ / 2804 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 260 g
- Vetten
- 133 g
- Vezels
- 16 g
Alternatieve recepten
Chaussons aux pommes
2h
Tarte Tatin au gingembre
1h 40min
Sablés aux fraises
1 Std.
Tartelette citron vert-gingembre
12h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Financiers au citron
40 Min
Sablé aux amandes, duo fraise-kiwi et chantilly
3h 15min
Tatin de poire au caramel
1h 10min
Sauce napolitaine
1 Std.
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3 Std. 10 Min
Moelleux au chocolat au lait et cœur praliné
50 Min