Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pan di Spagna chiaro
- 225 g di burro morbido + q.b.
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 3 cucchiai di bevanda ai fiori di sambuco
- 225 g di farina autolievitante
- 3 pizzichi di curcuma in polvere
Pan di Spagna scuro
- 225 g di burro morbido + q.b.
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 3 cucchiai di bevanda ai fiori di sambuco
- 225 g di farina autolievitante
- 2 cucchiaino di curcuma in polvere
Crema al limone
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 70 g di zucchero
- 80 g di burro a pezzi
- 2 uova
Glassa al burro
- 500 g di burro morbido a pezzi
- 700 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaio di panna (35% di grassi)
- 2 cucchiaini di bevanda ai fiori di sambuco
- 1 ¼ cucchiaino di curcuma in polvere
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2522 kJ / 600 kcal
- Eiwitten
- 5.6 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 37.8 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Torta Bicerin
30min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 Std. 15 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Torta Sacher bianca
2 Std. 15 Min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Tiramisù piccante
6 Std.
Budino ai 3 colori
8 Std.
Éclair all'arancia
7h
Torta di ciliegie
1 Std. 30 Min
Torta pazientina
3h 55min
Zuccotto all'ananas
7h 25min