Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema alla ricotta
- 170 g di zucchero
- 300 g di ricotta di pecora, sgocciolata dal siero
- 40 g di gocce di cioccolato fondente
Terminare la preparazione
- 40 g di biscotti secchi
- 1 albume
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 2100 kJ / 502 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 71.5 g
- Vetten
- 19.8 g
- Vezels
- 1.4 g
Alternatieve recepten
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30min
Cannolo scomposto
3 Std.
Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci
1h 20 min
Teste di turco
4 Std. 30 Min
Ravioli di ricotta
1sa 35 dk
Girelle alla ricotta
1h 15 min
Iris siciliani
4h 10min
Torta ricotta e pistacchio
8u.
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5 min
Dolcetti siciliani di mandorle
45 min
Panelle
1h 25 min