Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 800 g Kartoffeln, festkochend, klein, längs halbiert
- 400 g Auberginen, in Stücken (3 cm)
- 6 EL Olivenöl
- 2 EL Sesam, geschält
- 2 EL Sesam, dunkel
- 1 EL Kreuzkümmelsamen
- 2 TL Salz
- 30 g glatte Petersilie, abgezupft
- 20 g Minze, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 200 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 200 g Gurken, mini, Bio, entkernt, in Stücken
- 1 rote Spitzpaprika, in Stücken
- 3 EL Granatapfelsirup
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Chiliflocken
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 50 g Schmand
- 15 g Zitronensaft
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Prise Zucker
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2337 kJ / 558 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 32 g
Alternatieve recepten
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40 min
Fattousch
25 min
Rotkohlsalat - Kırmızı Lahana Salatası
10 min
Orientalischer Kartoffelsalat
2j
Tabouleh mit Aprikosen
35 Min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1j
Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası
20 min
Tabouleh
15min
Bulgursalat - Kısır
1j
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 menit
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1j