Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 70 g salami, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
- 180 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1027.1 kJ / 245.5 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 16.2 g
- Vetten
- 17.7 g
- Verzadigd vet
- 8.2 g
- Vezels
- 3.2 g
- Natrium
- 343 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zupa krem z porów
30min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 Min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min