Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 80 g Hartkäse, in Stücken
- 50 g Kürbiskerne
- 280 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
-
2
TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
of 2 TL Honig - Öl zum Einfetten
- 200 - 250 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Scheiben
- etwas Salz, grob, zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1392 kJ / 338 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Oberländer
14h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10 min
Wurzelbrote, gefüllt
23 Std.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Kaisersemmeln
15sa 45 dk
Wachauer Laberl
15h 20min
Mohnflesserl
14h 30min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Knusperspitze
5h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min