Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Falafel:
- 500 g Kichererbsen, getrocknet (Trockenprodukt)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- ½ Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
-
5
Stängel Koriander
of 3 Stängel Minze, abgezupft - 2 ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 2 ½ TL Salz
- 30 g Wasser
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- Öl zum Braten
Tomatenrelish:
- ½ Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 1 Zitrone, ungespritzt, Schale und Saft
- 450 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 100 g Salatgurke, entkernt, in Stücken
- 90 g grüne Paprika, in Stücken
- 1 TL Honig
- ¼ - ½ TL Sambal Oelek, je nach gewünschter Schärfe
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 167 kJ / 40 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Falafel mit R'gaif-Fladenbrot und Tahina
1 Std. 25 Min
Vegane Käferbohnen-Burger
1h 45min
Quinoa-Köfte mit Salat
1h 30min
Mais Falafel
40min
Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
50min
Bohnen-Feta-Burger
1h 40min
Bohnen-Quinoalaibchen mit Guacamole
1h
Veggi-Bohnen-Burger
1 Std. 10 Min
Koriander-Falafeln
40min
Falafel in Fladenbrot mit Tahin-Sauce
1 Std. 25 Min
Kichererbsen-Patties
30min
Falafel mit Gurkendip
9 Std. 40 Min