Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 450 g Wasser
-
¾
Würfel Hefe (30 g)
of 1 ½ Pck. Trockenhefe -
50
g Buttermilch
of 50 g Saure Sahne oder Joghurt - 650 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 2 TL Salz
- 1 TL Backmalz (optioneel)
- 1 EL Balsamico, dunkel
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 320 kJ / 76 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 0 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Kartoffelbrot
1h 50min
Fitnessbrot
1h 45min
Dunkles Landbrot
3h
Bierbrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Joghurtbrot
2 godz.
Graubrot
2 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min