Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g basmati rice
- 1060 g water, plus extra for soaking
- 50 g plain flour (see Tips)
- 70 g cornflour (see Tips), plus 1 tbsp extra
- 700 g pork loin steaks, cut into bite-size pieces (approx. 2.5 cm) (see Tips)
- 40 g soy sauce
- 1 tsp Chinese five spice powder
- 2 tsp sesame oil
- 1 egg, lightly beaten
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g tomato passata
- 80 g rice wine vinegar
- 80 g white sugar
- 250 g fresh pineapple, peeled, cored and cut into pieces (2-3 cm - see Tips)
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 2000 g peanut oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3294.4 kJ / 784.4 kcal
- Eiwitten
- 51.3 g
- Koolhydraten
- 97.5 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4.7 g
- Natrium
- 1118.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Sweet and sour meatballs with vegetables
50min
Chicken and cashews
55min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Honey BBQ Chicken
1h
Niu rou mian (beef noodles)
35min
Chinese pork with vegetables
1h 20min
Sticky sesame chicken
40min
Asian-style pork noodles
1h
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min