
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les palets bretons
- 135 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de fleur de sel
- 190 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 œuf battu à la fourchette
La crème chibouste
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 jaunes d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de lait
- 20 g de fécule de maïs
- 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 80 g de mascarpone très froid
- 30 g de sucre glace maison
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
Le caramel
- 30 g d'eau
- 50 g de sucre
- Voeding
- per 1 pièce
- Calorieën
- 252 kcal / 1052.1 kJ
- Eiwitten
- 4.8 g
- Vetten
- 15.7 g
- Koolhydraten
- 26.2 g
- Vezels
- 0.6 g