Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La génoise au chocolat
- beurre, pour les moules
- 6 œufs
- 250 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 6 c. à soupe d'eau, tiède
- 500 g de cerises griottes, au sirop
- 200 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 50 g de fécule de maïs
- 1 c. à café bombée de levure chimique (1/2 sachet)
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- 6 gouttes d'arôme d'amande amère
- 2 pincées de cannelle en poudre
La crème à la cerise
- 2 c. à soupe de kirsch
- 40 g de fécule de maïs
- l'eau
La chantilly
- 600 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 10 g de sucre vanillé maison
Le montage
- 200 g de copeaux de chocolat, pour la finition
- Voeding
- per 1 pièce
- Calorieën
- 2702.4 kJ / 647.2 kcal
- Eiwitten
- 10.5 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 35.3 g
- Vezels
- 4.8 g
Alternatieve recepten
Bûche roulée vanille-chocolat
2 godz.
Génoise au chocolat
45 min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 godz.
Bavarois aux fraises
6h 25min
Couronne de choux aux fraises
2 Std. 30 Min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 Std. 30 Min
Bavarois chocolat, caramel et fruits rouges
15 godz.
Domino aux fraises
13 godz.
Bavarois à l'abricot
12 Std.
Forêt-noire
2 Std. 30 Min
Number cake du Nouvel An
3h