Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 Stängel Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 150 g roter Paprika, in Stücken
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Sonnenblumenöl
- 30 g Tomatenmark
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- ½ TL Paprikapulver, geräuchert
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 - 2 EL getrocknete Steinpilze
- ¾ - 1 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 300 g frische Schwammerl (z. B. Eierschwammerl, Steinpilze, Kräuterseitlinge)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 400 g Wasser
- 1 EL Maisstärke
- 1 - 2 EL Butterschmalz zum Anbraten
- 1 EL Apfelessig
- 4 EL Sauerrahm
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 953 kJ / 227 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 9 g
Alternatieve recepten
Fisolengulasch
1sa 10 dk
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Krautfleckerl
40min
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50 min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1 Std. 15 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 godz.
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Letscho
40min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1sa 10 dk
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min