Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Erdäpfel, festkochend, in Stücken
- 50 g Tomatenmark
- 400 g Weißkraut, Strunk entfernt, in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 550 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
- 1 - 1 ½ TL Paprikapulver, rosenscharf, nach Geschmack
- ½ TL Kümmel, ganz
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Variante)
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 4 EL Sauerrahm
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 740 kJ / 177 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45 min
Paradeiskraut
35 min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 min
Krautsuppe
55 Min
Bohneneintopf mit Gerste
40min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 Min
Fisolengulasch
1h 10 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min
Letscho
40min
Krautfleckerl
40min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min