Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 450 g frische Schwammerl (siehe Tipp), in Stücken
- 20 g Butter
- 125 g Milch
- 250 g Sauerrahm
- 250 g Semmelwürfel
- 30 g Weichweizengrieß Type 480
- 2 Eier (Größe M)
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 3 Stängel frische Minze, Blättchen abgezupft
- 2 - 3 Salbeiblätter, frisch
- 2 TL Thymian, getrocknet
- 1 EL Kapern, eingelegt
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 30 g natives Olivenöl extra
- 100 g Magertopfen
- 3 - 4 EL Butterschmalz
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1928 kJ / 460 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.
Käsenockerl "Tricolore"
50 Min
Grießnockerl
30 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 godz.
Tiroler Kasnock’n
1 godz.
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1 godz.
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1 godz. 30 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min