Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g Kalbfleisch (Schulter, Hals) oder Kalbsnuss
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 70 g Speckwürfel
- 10 g Öl
- 450 g Wasser
- 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l), zerbröselt
- 1 EL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 125 g Sauerrahm, etwas mehr zur Dekoration
- 2 EL Maisstärke
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1314 kJ / 314 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 1019 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 godz.
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1 godz.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5 min
Fleischbällchen in Tomatensauce
35min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55min
Boef Stroganoff
50min
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Hendlgulasch mit Pilzen
35min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40min
Fiakergulasch
2h 15min