Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Almond Base
- unsalted butter, for greasing
- 20 g unsalted butter, soft
- 200 g roasted almonds (see tip)
- 60 g brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
Fig Jam
- 100 g dried figs, stems removed
- 100 g water
- 80 g sugar
- ½ lemon, juice only
Ricotta Cheesecake
- 170 g sugar
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 3 egg whites, from large eggs
- 170 g unsalted butter, soft
- 3 egg yolks, from large eggs
- 250 g ricotta cheese
- 1 pinch fine sea salt
- 80 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 2 Tbsp ground cinnamon, for dusting
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1784 kJ / 426 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Apple Crumble Cake
1h 10min
Persian Carrot and Coconut Cake
2 godz. 20 min
Pear Frangipane
1h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Pear Frangipane
1h 30min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 Std.
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1 Std. 15 Min
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20min