Ricotta Cheesecake with Fig Jam

Ricotta Cheesecake with Fig Jam

4.7 44 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 5u. 40min
12 slices

Ingrediënten

Almond Base
  • unsalted butter for greasing
  • unsalted butter soft
    20 g
  • roasted almonds (see tip)
    200 g
  • brown sugar
    60 g
  • fine sea salt
    1 pinch
Fig Jam
  • dried figs stems removed
    100 g
  • water
    100 g
  • sugar
    80 g
  • lemon juice only
    ½
Ricotta Cheesecake
  • sugar
    170 g
  • lemon thin peelings of skin only
    ½
  • egg whites from large eggs
    3
  • unsalted butter soft
    170 g
  • egg yolks from large eggs
    3
  • ricotta cheese
    250 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • self-raising flour
    80 g
  • baking powder
    1 tsp
  • ground cinnamon for dusting
    2 Tbsp

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 slice

Eiwitten 9 g
Calorieën 1784 kJ / 426 kcal
Vetten 27 g
Vezels 3 g
Koolhydraten 37 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...