Ricotta Cheesecake with Fig Jam
TM6 TM5

Ricotta Cheesecake with Fig Jam

4.7 (34 beoordelingen)

Ingrediënten

Almond Base

  • unsalted butter, for greasing
  • 20 g unsalted butter, soft
  • 200 g roasted almonds (see tip)
  • 60 g brown sugar
  • 1 pinch fine sea salt

Fig Jam

  • 100 g dried figs, stems removed
  • 100 g water
  • 80 g sugar
  • ½ lemon, juice only

Ricotta Cheesecake

  • 170 g sugar
  • ½ lemon, thin peelings of skin only
  • 3 egg whites, from large eggs
  • 170 g unsalted butter, soft
  • 3 egg yolks, from large eggs
  • 250 g ricotta cheese
  • 1 pinch fine sea salt
  • 80 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 2 Tbsp ground cinnamon, for dusting

Voeding
per 1 slice
Calorieën
1784 kJ / 426 kcal
Eiwitten
9 g
Koolhydraten
37 g
Vetten
27 g
Vezels
3 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten