Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
250
g Egyptian rice
of 250 g short-grain rice - 1000 g water
- 10 - 12 peppers, mixed, medium-sized
- 200 g onions, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 300 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp sugar
- 2 small green chillies
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
of 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 400 g raw shrimps, peeled, deveined
- 30 g lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2079 kJ / 346 kcal
- Eiwitten
- 16.5 g
- Koolhydraten
- 51.5 g
- Vetten
- 8.2 g
Alternatieve recepten
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Spinach Fatayers
2 godz.
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Mint lemonade
5 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Raw kibbeh
15 min
Traditional mint tea
25 min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Gilthead bream baked in a salt crust
35 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min