Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dacquoise
- 260 g di zucchero
- 200 g di albumi
- 160 g di mandorle pelate
- 50 g di farina di riso
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 30 g di farina tipo 00
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 2 fogli di gelatina (circa 12 g), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Glassa al cioccolato bianco
- 80 g di acqua
- 60 g di zucchero
- 90 g di sciroppo di glucosio
- 50 g di latte condensato
- 1 foglio di gelatina (circa 6 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
- 90 g di cioccolato bianco a pezzi
- mandorle a lamelle q.b.
- lamponi freschi q.b.
Salsa ai lamponi
- 50 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 cucchiaio di zucchero
Terminare la preparazione
- lamponi freschi q.b.
- mandorle a lamelle q.b.
- foglioline di menta fresca, lavate
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1753 kJ / 419 kcal
- Eiwitten
- 9.3 g
- Koolhydraten
- 64.5 g
- Vetten
- 15.5 g
- Vezels
- 2.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ganache al cioccolato bianco
12h 20 min
Ganache al cioccolato
12h 20 min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1h 10min
Crema pasticcera
15min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1ωρ. 50 λεπτ.
Cannoncini alla crema
3 Std.
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30 min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3sa 15 dk
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Torta Diplomatica
3 Std.