Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gewürzäpfel
- 4 Kochäpfel (z.B. Boskoop, Bramley, Reine des Reinettes)
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Sternanis
- 4 Prisen Ingwer, gemahlen
- 4 Gewürznelken
- 4 Prisen Zimt
Thai-Garnelen-Brühe
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 20 - 30 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 frische Chilischote, entkernt
- 15 g Olivenöl
- 800 g Garnelen, roh, mit Kopf und Schale, geschält (Köpfe und Schale aufheben)
- 1400 g Wasser
- 40 g Reisessig
- 30 g Fischsauce
- 2 Gewürznelken
- 1 Sternanis
- 3 Prisen Salz nach Geschmack
- 3 Prisen Pfeffer nach Geschmack
- 80 g Chinesische Eiernudeln, trocken
- 2 Prisen Wakame-Flocken
-
100
g frische Sojabohnensprossen
of 100 g frische Mungobohnensprossen - 15 Blättchen Koriander, frisch
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1242 kJ / 296 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 6 g
- Vezels
- 3.3 g
Alternatieve recepten
Chinesische Gemüsenudeln
40min
Scharfe Garnelensuppe
35min
Miso-Suppe, Meeresfrüchte mit Sake und Reis
1h 5 min
Thunfischrolle mit Miso-Marinade
30 min
Chinesische Gemüse-Nudel-Suppe mit Yuba
35min
Garnelenchips
35min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 godz.
Chinesische Vermicelli mit Garnelen und Knoblauchsauce
1 godz. 15 min
Pekingsuppe (酸辣汤)
45 min
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30 min
Dim Sum 'Shumai'
2 godz.
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15min