Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Tomaten, in Stücken
Masala
- 25 g Öl
- 1 TL Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet (Methi)
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Asafoetida (siehe Tipp)
- 2 - 4 rote Chilischoten, getrocknet, (z.B. Kashmiri), nach Geschmack
Suppe und Fertigstellung
- 1 Stück Tamarinde, getrocknet (5 cm), 15 Minuten in heißem Wasser eingeweicht
- 1200 g Wasser
- 150 g Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 100 g Auberginen, in Stücken (2 cm)
- 100 g Butternuss-Kürbis, geschält, in Stücken (2 cm)
-
100
g Prinzessbohnen, frisch, in Stücken (2 cm)
of 100 g Prinzessbohnen, TK, in Stücken (2 cm) - 1 ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 ½ TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 702 kJ / 168 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 min
Puri
35 min
Gulab Jamuns
2h 30 min
Jungli Laal Maas
5h
Brinjal Pickle (Auberginen Pickle)
35 min
Zwiebel Bhaji
45min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30min
Möhren-Halwa
40 min
Gemüsefüllung für Samosas
30min