Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 150 g de carottes, coupées en tronçons
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 150 g de lentilles vertes sèches
- 60 g d'huile d'olive
- 100 g de vin rouge
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 904 kJ / 217 kcal
- Eiwitten
- 8.3 g
- Koolhydraten
- 19.2 g
- Vetten
- 10.7 g
- Vezels
- 7 g
Alternatieve recepten
Curry de lentilles aux épinards
40 min
Lentilles corail et quinoa au curry
25 min
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50 min
Chili sans viande
1h
Ratatouille aux lentilles
50 min
Curry au tofu fumé
40 min
Paëlla aux haricots rouges
1h 15min
Ragoût de haricots œil noir aux légumes
2h 35min
Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles
1 godz. 30 min
Sauce bolognaise aux lentilles
35 min
Lentilles corail à la provençale
30 min
Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)
30 min