Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Roggenkörner
- 100 g Weizenkörner
- 1 TL Brotgewürz
- 420 g Wasser
- 350 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 60 g gemischte Kerne (z.B. Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Sesam, Leinsamen)
- 50 g Haferflocken, kernig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 15 g Sauerteig, flüssig (z.B. von Seitenbacher)
- 10 g Backmalz
- 2 TL Salz
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1307 kJ / 312 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 6.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1h 15min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Dunkles Landbrot
3h
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14h
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Körnerbrötchen
2h 50min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min
Körner-Bürli
12h