Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 270 g plain flour
- 100 g olive oil
- 60 g water
- 8 - 10 fresh basil leaves, to taste
- 1 Tbsp lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
Filling
- 30 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 30 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 300 g chicken breast fillets, skinless, diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 250 g cherry tomatoes, halved
- 200 g cream, min. 30% fat (see tip)
- 2 medium eggs
- 60 g feta cheese, crumbled
- 1 pinch ground nutmeg
- 10 fresh basil leaves, torn in pieces, for garnishing
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1833 kJ / 438 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1 Std. 5 Min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 min
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45 min
Meatloaf filled with Spinach and Cheese
1 Std. 15 Min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Tarte Bourguignonne
1h 30 min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min
Salmon and Potato Bake with Dill
1 Std. 15 Min
Chicken breasts pizzaiola
55 Min