
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 270 g water
- 1 tsp sugar
-
1
tsp dried instant yeast
of 10 g fresh yeast crumbled - 60 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 500 g spelt flour plus extra for flouring
- 2 tsp fine sea salt
Topping
- 100 g mozzarella drained, cut in pieces
- 250 g cherry tomatoes
- 80 g tomato purée
- 20 g balsamic vinegar
- 2 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil leaves only
-
1
tsp dried oregano
of 2 - 3 sprigs fresh oregano leaves only - 1 tsp sugar
- 3 pinches fine sea salt
- ½ fresh chilli deseeded, sliced (5 mm)
- 190 g smoked salmon sliced (1 cm)
- 2 - 3 sprigs fresh parsley leaves only
- 60 g red onions quartered
- 30 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 20 g lemon juice
- 100 g pitted black olives
- 100 g mixed baby leaf salad
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 845 kcal / 3534 kJ
- Eiwitten
- 33 g
- Vetten
- 36 g
- Koolhydraten
- 95 g