Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon Curd
- 1 lemon, thin peelings of skin and 35 g juice
- 75 g granulated sugar
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 egg yolks, from large eggs
Sponge
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 175 g caster sugar
- 175 g unsalted butter, soft
- 175 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
Flavourings
- pink food colouring gel
- 1 tsp lemon juice
- 2 Tbsp poppy seeds
Assembly
- 320 g marzipan, homemade
Decoration
- 50 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- edible cake decorations
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 3030 kJ / 724 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 83.6 g
- Vetten
- 38.7 g
Alternatieve recepten
Diggers
1h 5min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Chocolate Fudge Cake
1 Std.
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Chocolate Bourbons
45 Min
Yule Log
3 Std.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Ombre Cake
2 Std. 10 Min
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min
Victoria Sponge
1h 10min
Ultimate Chocolate Cake
2 Std. 15 Min