Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon Curd
- 1 lemon, thin peelings of skin and 35 g juice
- 75 g granulated sugar
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 egg yolks, from large eggs
Sponge
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 175 g caster sugar
- 175 g unsalted butter, soft
- 175 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
Flavourings
- pink food colouring gel
- 1 tsp lemon juice
- 2 Tbsp poppy seeds
Assembly
- 320 g marzipan, homemade
Decoration
- 50 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- edible cake decorations
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 3030 kJ / 724 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 83.6 g
- Vetten
- 38.7 g
Alternatieve recepten
Red Velvet Cake
1h 20min
Yule Log
3h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Christmas Cake
517 Std. 45 Min
Chocolate Bourbons
45 Min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2h 45 min.
Bakewell Tart
1h 50 min.
Gingerbread People
1 Std. 30 Min
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3h 20min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min