Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 340 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
of 1 tsp natural vanilla extract
Lemon Filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons, thin peelings of skin of 1 and 130 g juice
- 5 medium eggs, 4 separated
- 100 g unsalted butter, diced
Meringue Topping
- 160 g sugar
- 1 pinch fine sea salt
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2178 kJ / 521 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 0.8 g
Alternatieve recepten
Lemon Tart
4h 30min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 Std.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Nougat Biscuits
2 Std. 30 Min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Lemon meringue tart
2 Std. 30 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Peach Pavlova
5h 30min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min