Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hummus
- 2 garlic cloves
- 200 g canned chickpeas, drained
- 300 g beetroot, cooked
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
-
50
g tahini (see tip)
of 50 g toasted sesame seeds - 1 tsp fine salt
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 pinch curry powder
- 1 pinch ground cumin
Presentation
- 24 Belgian endive leaves (approx. 2-3 heads)
- 200 g beetroot, cooked and cut into very thin slices
- 1 dash extra virgin olive oil
- 1 tsp freshly ground black pepper
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 502 kJ / 120 kcal
- Eiwitten
- 3.7 g
- Koolhydraten
- 9.7 g
- Vetten
- 7.35 g
- Vezels
- 3.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Smashed pea and bean dip
30min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1 godz. 25 min
Mushroom Pâté
1h 30min
Beetroot Houmous
15 Min
Maple Miso Vinaigrette
5min
Chevre (Matthew Kenney) Metric
22h 5min
Borscht
50 min
Chickpea and carrot dip
15 Min
Tahini and Beetroot Dip
1h 15 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Spiced carrot salad
5min
Hummus
5min