Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hummus
- 2 garlic cloves
- 200 g canned chickpeas, drained
- 300 g beetroot, cooked
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
-
50
g tahini (see tip)
of 50 g toasted sesame seeds - 1 tsp fine salt
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 pinch curry powder
- 1 pinch ground cumin
Presentation
- 24 Belgian endive leaves (approx. 2-3 heads)
- 200 g beetroot, cooked and cut into very thin slices
- 1 dash extra virgin olive oil
- 1 tsp freshly ground black pepper
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 502 kJ / 120 kcal
- Eiwitten
- 3.7 g
- Koolhydraten
- 9.7 g
- Vetten
- 7.35 g
- Vezels
- 3.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Black tahini and beetroot hommus
1h 10min
Heirloom Tomato Gazpacho
1h 10min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Hummus
5min
Broccoli burgers with radish salsa
1 Std.
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Baharat spice mix
5min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 Min
Hazelnut dukkah with fennel
50 Min
Baba ghanoush
1 Std.
Beet Hummus
20 Min
Smooth fennel and carrot soup
40 Min