Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp caraway seeds
-
2
tsp cumin seeds
of ¾ tsp ground cumin - 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp dried oregano
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 3 garlic cloves
- ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded if desired, to taste
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 30 g tomato purée
- 20 g honey
-
20
g red wine vinegar
of cider vinegar - 30 g fresh spinach leaves (e.g. or kale, Swiss chard), roughly torn
- 3 - 4 fresh basil leaves, roughly torn, to taste
- 8 medium eggs
- 80 - 100 g feta cheese, crumbled, to taste
- crusty bread, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1692.3 kJ / 404.5 kcal
- Eiwitten
- 21.3 g
- Koolhydraten
- 21.6 g
- Vetten
- 26.8 g
- Verzadigd vet
- 8.4 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 1279.1 mg
Alternatieve recepten
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Shakshuka
50 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min