Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Candele di cioccolato
- 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi + q.b. per decorare
Pasta brisée al cacao
- 150 g di farina tipo 00
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 75 g di burro freddo a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 35 g di zucchero a velo
- 1 tuorlo
- 15 g di latte freddo
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 60 g di albumi pastorizzati (vedere consigli)
- 1 cucchiaio di zucchero
Mousse al cioccolato bianco
- 80 g di cioccolato bianco a pezzi
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 1 tuorlo
- ½ foglio di gelatina (circa 2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2109 kJ / 504 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 32 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Glassa al cioccolato
20min
Glassa al burro
10min
Glassa di zucchero
10min
Bignè cake
4h
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20 min
Cioccolato plastico
12h
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Bicchierini ai 3 cioccolati
4 Std. 30 Min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Bon bon ripieni di gianduia
1h 30min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Macaron al cioccolato
24 godz.