Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 15 g imbiru, suszonego, mielonego
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych
- 50 g oleju rzepakowego
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 2 łyżeczki kminku, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 200 g wody
- ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
- 2 pomidory, (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji
- 4 gałązki kolendry, świeżej, drobno pokrojonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1193 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 25.2 g
- Koolhydraten
- 14.3 g
- Vetten
- 16.4 g
- Vezels
- 4.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz z polentą
2h
Sauté z cielęciny
1h 25min
Gulasz cielęcy
1u. 15min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20min
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Pilaw cielęcy
1h 45min
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1h 45min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45min