Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio (optioneel)
- 1 - 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di acqua + q.b.
- 200 g di cuori di carciofo, privati delle parti esterne più dure
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 2 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 20 g di pangrattato + q.b. per impanare
- 50 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- olio per frittura
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2205 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 39 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1 Std. 10 Min
Carciofi romani gratinati
45min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Tegamini fave e funghi
3 Std. 10 Min
Polpette di melanzane
45min
Polpette di funghi alla siciliana
50min
Polpette di spinaci
35min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 Std. 20 Min
Tortino di patate dal cuore morbido
1 Std. 20 Min
Crêpes ai funghi
1 Std. 50 Min
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1 Std. 20 Min
Crocchette di patate
1 Std. 10 Min